Over deze module

Over deze module

Inhoud ontwikkeld door experts

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting mirro. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

De module biedt je inzichten en handvatten om werkstress te onderzoeken en herkennen. In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Werkstress onderzoeken: Voor iedereen is het ervaren van werkstress anders. Werkstress kan ontstaan door het ervaren van teveel stressbronnen en te weinig energiebronnen op je werk. Door jouw werkstress te onderzoeken en je bewust te worden van de oorzaak ervan, kan je hier iets aan veranderen.
  • Met werkstress omgaan: Iedereen reageert op een andere manier op werkstress. Het is van groot belang dat je jouw stresssignalen niet negeert. Ze zijn er immers niet voor niets. Door deze signalen te negeren, kan je meer werkstress ervaren en uiteindelijk zelfs in een burn-out terecht komen.
  • Jouw stressreacties: Elk mens gaat op een andere manier met stress om. Wanneer je hiervan bewust bent, zal je merken dat je, in zekere mate, een keuze hebt in de manier waarop jij op stress reageert.
  • Motivatie: Onder motivatie vallen alle processen die ervoor zorgen dat je jezelf ergens toe aanzet. Op welke manier je je gemotiveerd voor je werk voelt, heeft een belangrijke invloed op het ervaren van werkstress en werkplezier.

Motivatie

Hoe gemotiveerd voel jij je voor je werk?

Motivatie